Publicatie

PP10_Boekje_website

PROJECT 10 THE FUTURE IS FEMALE

Yael Davids, Danielle Kwaaitaal, Rosemarie Trockel, Karin Sander, Lily van der Stokker, Katharina Grosse, Corita Kent, Lucia Tallova, Sylvie Fleury, Rose Wylie, Aase Seidler Gernes, Roos van Haaften en AnneMarie van Splunter

 

27-05-18 > 15-07-18.

The Future is Female is een tentoonstellingsconcept waarbij het werk van dertien vrouwelijke kunstenaars samen getoond wordt met speciaal door Twan Janssen geschreven teksten. De tentoonstelling laat krachten van vrouwelijke kunstenaars zien én is een roep om een open dialoog over kunst.

Twan Janssen neemt je mee op een kijk- en leestocht langs de kunstwerken door ze te voorzien van heel persoonlijke teksten waarin zijn verwondering, jeugdherinneringen en dagelijkse terloopse gedachten aan bod komen. Zo laat hij je met een andere blik naar de kunstwerken kijken en op een speelse manier nadenken over kunst, het leven, jezelf, een ander. En meer…

De kunstenaars in de tentoonstelling – allen van stevige statuur – doen dat eveneens; in hun werk zit altijd een zeker autobiografisch element. De tentoonstelling ontrolt zich als een verhaal rond thema’s zoals schoonheid, reizen, kindertijd en kind zijn. Met werk van Yael Davids, Danielle Kwaaitaal, Rosemarie Trockel, Karin Sander, Lily van der Stokker, Katharina Grosse, Corita Kent, Lucia Tallova, Sylvie Fleury, Rose Wylie, Aase Seidler Gernes, Roos van Haaften en AnneMarie van Splunter.

Twan Janssen post op Facebook regelmatig teksten over kunst. Hij nodigt daarmee uit tot nadenken en reageren. De reacties op zijn stukken maken duidelijk dat zijn perspectief gewaardeerd wordt. Een persoonlijke beleving van kunst is ook kenmerkend voor de relatie van verzamelaars met hun kunstwerken; daarom is Parts Project blij om de zinderende tentoonstelling The Future is Female te tonen.

 

Teksten: Twan Janssen.
Curator: Francis Boeske.

 

Review op Trendbeheer
En nog een review op Trendbeheer
Post over Corita Kent op Trendbeheer
Review op Chmkoome’s blog
Review op Villa Next Door
Recensie in Den Haag Centraal, 6 juni 2018