Publicatie

boekje

PROJECT 03 SHOW ME YOUR VITAL PARTS

Tal R, Walead Beshty, Pim Voorneman, Nora Schultz, Chris Martin, Marlie Mul, Rashid Johnson, Richard Aldrich, Jan Pleitner, Stephen Prina, Jonas Lund, Mohamed Bourouissa, Walter Swennen, David Shrigley

11-09-16 > 06-11-16.

Welke tekst zet je op een uitnodigingskaart, welke afbeeldingen gebruik je om een tentoonstelling een gezicht te geven op internet, op welke sokkel plaats je een beeld, hoe deel je de ruimte in: het tentoonstellen van kunst gaat gepaard met vragen en beslissingen die bepalend zijn voor de uiteindelijke manier waarop een kunstwerk wordt waargenomen. Die smeltkroes is het specifieke interessegebied van kunstenaar Pim Voorneman (1961). Hij houdt zich al bijna vijfentwintig jaar bezig met vraagstukken rondom de presentatie van kunst en lijkt er vooral op gespitst te zijn hoe hij met bepaalde ingrepen de perceptie van de bezoeker kan beïnvloeden. De macht van de presentatie is zijn speeltuin.

In Show me your vital parts installeert Pim Voorneman een presentatie met werk van de internationale kunstenaars Tal R, Walead Beshty, Nora Schultz, Chris Martin, Marlie Mul, Rashid Johnson, Richard Aldrich, Jan Pleitner, Stephen Prina, Jonas Lund, Mohamed Bourouissa, Walter Swennen en David Shrigley. Dertien namen van dertien totaal verschillende kunstenaars, met totaal verschillende kunstenaarspraktijken. Recent werk en oud werk. Allemaal uit de opslag van Nederlandse verzamelaars. Met een uitdagende manier van presenteren stelt Voorneman in Show me your vital parts het tonen van én kijken naar kunst aan de orde.

Finissage
Op 6 november om 15.00 uur is er een Finissage van de tentoonstelling. Op uitnodiging van Pim Voorneman maakte Hans van der Maas een compositie op de tentoonstelling die hij tijdens de Finissage diverse keren ten gehore zal brengen.

Website van Pim Voorneman

Review op Chmkoome’s Blog
Review op Trendbeheer